Hitta din första kund 2022!

Det är ofta som man lägger allt fokus ligger på att utveckla sin produkt eller tjänst men att man glömmer bort att hitta sin kund eller målgrupp. Detta leder lätt till att man har något riktigt riktigt bra, men ingen som vet om det. Genom att göra sin verksamhet synlig genom hemsidor, sociala medier eller annan media så kommer dina kunder att börja hitta dig. Och din verksamhet blir lönsam!

Men, hur börjar man göra sin verksamet synlig? Och vilka enkla metoder finns det att få en kund att hitta en? Fortsätt läsa för att få ett par bra tips att börja med!

1. Sätt dig själv i dina kunds skor.

Hur hittar man enklast sin kund? Bli kunden själv!

Ofta så kan det vara så att det man tror är bäst från sitt eget perspektiv kanske inte alltid fungera för en potentiell köpare. Det är därför bra att kolla på det från köparens ögon. Försöka tänka dig in i en kunds vardag och gå igenom hur du skulle reagera om du själv såg din produkt. Skulle du köpt den?

2. Få in feedback på det du gör.

Även om du inte har kunde i dagsläget så kan du få tillbaka värdefulla kommentarer från andra. Till exempel kan du fråga familjemedlemmar, vänner eller kanske arbetskamrater vad de tycker. Troligtvis så kan de uppfatta saker på ett annorlunda vis än vad du själv gör!

Från deras feedback så kan du sedan göra ändringar hur du marknadsför dig och kanske till och med få inspiration till en ny nisch i din verksamhet!

3. Bredda ditt sociala flöde.

Bara för att du själv använder en plattform betyder inte att din kund gör det. Det kan därför vara en god idé att sätta sin in i fler än en plattform för att marknadsföra sig. Kanske att din målgrupp är just där du tror att de är?

Idag så finns också ofta möjligheten att styra alla sina flöden från en och samma plats genom en så kallad Social media scheduling tool.

5. Ge din kund mervärde.

Det är svårt att sticka ut ur mängden om allt man har “bara” är en tjänst eller produkt. Genom att skapa mervärde för sin kund genom att till exempel packetera sin produkt med egna användbara guider, grupper eller tillbehör så kan du sticka ut ur mängden. Detta leder också till att din kund får en mer personlig koppling till dig som kan skapa återkommande försäljningar!